HArplessen

kIJK WAT WE DOEN!

Thérèse (77)

Al jaren was ze het van plan, want ze had in haar kindertijd Rosa Spier tijdens een schoolconcert horen spelen op een prachtige concertharp. Maar werk en familieverplichtingen hielden de harp altijd weer op een grote afstand. Ze reisde de hele wereld over, maar het gevoel dat ze iets met de harp wilde, bleef een beetje knagen. Totdat ze 72 was en met pensioen was. Ze besloot om eindelijk te gaan doen wat ze altijd al wilde: leren harp spelen. Nog 5 jaar heeft Thérèse kunnen genieten van de lessen en het samenspel, voordat ze helaas overleed. Van haar heb ik geleerd dat je echt nooit te oud bent om te leren !

Emmy (36)

Druk, druk, druk... Drie kinderen, een baan met veel verantwoordelijkheid. Emmy's dagen waren rijk gevuld, maar wat snakte ze ernaar om een paar momenten per week iets voor zichzelf te gaan doen. Sporten deed ze al, maar ze wilde iets dat haar een beetje intellectueel zou uitdagen. Iets met muziek, daar was thuis nooit gelegenheid voor en dat was waar ze zelf zo blij van werd. Via via kwam ze in contact met mij en is ze de uitdaging aangegaan. Soms zijn er weken dat er van studeren niets komt; dan studeren we tijdens de les.

Wanneer de kinderen iets groter zijn, gaat ze zeker ook samenspelen, want op de leerlingenconcerten wordt ze telkens enthousiast van een groep harpers!

Ankie (8)

8 jaar was Ankie toen ze begon en haar moeder had mij verteld dat zij mogelijk dyslectisch was. Maar ja, ze wilde zo graag harp spelen, dus moeder besloot het haar in ieder geval te laten proberen, met het idee dat ze wel snel zou afhaken. Niets was minder waar! Door Ankie heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat je kijkt naar iemands mogelijkheden in plaats van naar iemands beperkingen.

Door de muziek te kleuren en door tekeningetjes als herkenningspunten te maken, was het voor Ankie mogelijk om de muziek te kunnen lezen. Het harp spelen bracht haar heel veel plezier, ondanks dat het soms ook best wel moeilijk was. Totdat ze wegens studie naar een andere stad ging verhuizen en de harp niet mee kon, is Ankie bij mij op les geweest en ik weet zeker dat ze op latere leeftijd de harp weer zal gaan oppakken.

Lucas (9)

'Stoer, zo'n grote harp. Dat wil ik ook', dacht Lucas. Naast zijn school en de scouting zat hij eigenlijk te vaak te gamen, vond zijn moeder. Zij was dus heel blij toen ze via FaceBook een advertentie van DE HARPSCHUUR voorbij zag komen. Even aarzelde ze nog...een jongen met een harp? Maar een week later zag ze tijdens een uitzending op tv de Nederlandse harpist Remy van Kesteren jammen op zijn harp en ze twijfelde geen moment meer.

Lucas is dol op improviseren en zelf stukken componeren, maar speelt ook graag klassiek. Inmiddels studeert Lucas en de harp wacht thuis op hem. Zeker weten dat hij na zijn studie de draad weer op pakt!


wAT BETEKENT LES BIJ DE HARPSCHUUR?

 

 

  • Les van een professionele docent
  • Les op de mooiste locatie van Amersfoort
  • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Instroom op ieder moment
  • Leeninstrument voor starters (alleen i.c.m. Instapcursus)
  • Jaarlijks diverse optredens
  • Contact met andere harpisten bij jou in de buurt

Extra's voor leerlingen

Als leerling van  DE HARPSCHUUR krijg je toegang tot DE HARPSTUDIO d.m.v. een wachtwoord. Hierin zijn allerlei wetenswaardigheden te vinden over de harplessen, voorspeel-middagen/avonden etc.

 

Via Play Along! krijg je bovendien toegang tot allerhande opnames van stukken die tijdens de lessen aan de orde komen. Op deze manier is het instuderen ervan een stuk fijner én leuker!

Ik ben een van de oprichters van Muziek opMaat Amersfoort. Dit is een samenwerkingsverband van diverse privé muzieklespraktijken in de regio Amersfoort.

 

Wij staan voor kleinschalig, hoogwaardig en duurzaam muziekonderwijs en bieden onze leerlingen op deze manier veel meer dan hun reguliere lessen. Denk hierbij aan gezamenlijke concerten, workshops, duodagen etc. 

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

033 465 43 16

06 132 70 142

info@deharpschuur.nl

 

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

voor het schandelijk onregelmatig verschijnende 

SNARENNIEUWS.

 

Blijf  op de hoogte van alle activiteiten van DE HARPSCHUUR en kies je bedankje uit!

CONTACT

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.