Judith solo

Als solist treed ik regelmatig op in Nederland, maar ook daarbuiten.

 

Geliefd en verrassend is het lezing-concert, waarin ik vertel over het ontstaan van de harp. Ik breng muziek ten gehore in allerlei stijlen: van de Middeleeuwen, via de Renaissance naar de Barok en Romantiek, door de wereld van de prachtige Keltische, lyrische muziek (waarbij ik mij zingend begeleid op de harp) naar de zonnige, swingende muziek uit Zuid Amerika en de hedendaagse muziek.

  

Tijdens deze concerten bespeel ik diverse instrumenten waaronder een prachtige, originele Erard pedaalharp, gebouwd in 1857. Dit instrument vond ik, geheel onbespeelbaar, in 2007 bij een antiquair in Frankrijk. Na een grondige restauratie door Frans Castermans werd deze prachtige harp in oude luister hersteld en klinkt ze volgens Castermans “mooier dan ze ooit geklonken kan hebben!”

 

Ook weten koren mij regelmatig te vinden voor gezamenlijke optredens waarin ik tevens enkele solowerken ten gehore breng. Werken als de Ceremony of Carols van Benjamin Britten, Dancing Day van John Rutter (beide voor vrouwenkoor en harp) ontbreken uiteraard niet tijdens de kerstdagen. Daarnaast behoren werken als de Vier Gesänge voor vrouwenkoor, harp en twee hoorns van Johannes Brahms en de Choral Hymns from the Rig Veda voor vrouwenkoor en harp tot mijn repertoire.

Live harp op jullie dag?

Live muziek tijdens je huwelijksceremonie! Muziek van Bach, Pachelbel of andere bekende namen zijn geliefd. 

 

Hebben jullie een speciale band met een bepaald stuk en wil je dat ik dat speel? Laat het me weten. Ik denk graag met jullie mee!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Judith + Francien

Kijk voor meer informatie op onze website.

Niets is mooier dan samen met anderen musiceren. Al sinds onze studietijd vorm ik een duo met fluitist Francien Post. Ons repertoire omvat vrijwel alle grote werken voor fluit en harp.  Een dwarsdoorsnede daarvan is te beluisteren op onze cd VIBES! die wij in 2013 hebben opgenomen in de Amersfoortse Joriskerk.

 

 


Harp +

Francien en ik werken regelmatig met sopraan Henriette Feith.

 

Inmiddels hebben we al diverse programma's gemaakt voor kamermuziekseries in o.a. Amersfoort, Amsterdam en Buren.

 

Een trailer van ons jaarlijks terugkerende kerstconcert Petit Noël kun je hieronder zien. Ieder jaar zoeken we nieuwe kerststukken voor deze bezetting.

Classic Friday Night met Rossi Ovtcharova

Live-registratie concert  |  vrijdag 21 april 2023  | De Observant |  Amersfoort

Poppen in het Park 2015
Poppen in het Park 2015

Ik werk geregeld samen met andere musici (zangers, violisten, cellisten) maar ook combinaties in breder verband zijn mij niet vreemd. In 2009 tourde ik door Nederland en België met het Euritmie Ensemble Nederland met de voorstelling “De Kleine Waterman”.

 

In 2011/12 maakte ik samen met verhalenverteller Babboes (Melanie Plag) de voorstelling “Mama Kwijt”: een kleutervoorstelling over een uiltje dat uit het nest valt en zijn mama kwijt is.

 

  

Als harpspelende sprookjesprinses speelde ik van 2010 tm 2016 op het jaarlijkse poppentheaterfestival 'Poppen in het Park' in Park Randenbroek, Amersfoort.

Judith + het NBO (2004-2019)

"Het prachtige samenspel tussen harpiste Judith Jamin en het Nederlands Begeleidingsorkest imponeerde, ja ontroerde zelfs."

 

Het Nederlands Begeleidingsorkest bestaat uit professionele musici en begeleidt jaarlijks vele koren in heel Nederland. Werken als het Requiem van Fauré, het Requiem en het Magnificat van Rutter, maar ook het onbekendere Mirror of Perfection van Blackford werden regelmatig uitgevoerd. Het zijn stukken waarin de harp een bijzondere rol speelt binnen het orkest.

 

 

 

Als soliste was ik met het NBO te horen met de befaamde Danse Sacrée et Danse Profane voor harp en orkest van Debussy. Van 2004 tot 2019 werkte ik met veel plezier in dit bijzondere orkest. 

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

CONTACT

 info@deharpschuur.nl

T  06 132 70 142