Je zit al een tijd op harp-les, kunt heus al van blad lezen, maar vindt het misschien toch wel veel: lezen, vingerzettingen in acht nemen, luisteren en dat alles terwijl je speelt... 

 

Tijdens deze bijeenkomst gaan we alleen maar spelen. We luisteren naar elkaar, reageren op wat we doen en maken onder bepaalde aanwijzingen samen muziek.  

 

Een uitdagende en bevrijdende  ervaring om op deze manier je instrument te (her)ontdekken! 

 

2 bijeenkomsten met een eigen thema

Wandelende Bassen

Spelen met een baslijn in de LH waar de RH boven improviseert: super leuk om te doen en oneindig in de mogelijkheden!

 

Mooi plaatjes

Reageren op wat je ziet, of reageren op wat je hoort: bij deze sessie draait het niet eens om 'mooi' of 'lelijk', maar eerder om jouw eerste ingeving!

Reacties van deelnemers

 

Het was een inspirerende ochtend zo met z'n zessen. Met een richtlijn van een toonsoort of een ritme, maakten we spontaan muziek met elkaar. Het was ontspannend en een ontdekking dat het goed klonk, ook al hadden we niks voorbereid en elkaar nooit eerder gezien. De contacten onderling over allerlei facetten rond het harpleven waren ook de moeite waard.

Erica

 

 

Improviseren is spelen zonder goed of fout, we hangen het oordeel aan de wilgen en spelen m.b.v. wat suggesties en aanwijzingen van Judith om het plezier van het spelen. Makkelijker en leuker kan het niet worden.

Aukje

 

 

Ik volg nu 1,5 jaar individuele harplessen en het samen spelen met anderen was voor mij nog helemaal nieuw. Ik heb op deze dag op ontspannen wijze mogen ontdekken hoe leuk dit is en dat je ongeacht je niveau, tot een prachtig samenspel kunt komen.

Heidy

 

 

Deze workshop maakt dat je nou eindelijk eens bezig bent met alleen muziek maken! Hoofd uit,hart aan! We hebben echt heel mooie muziek gespeeld (en lelijke) zonder dat we eerder met elkaar gespeeld hebben. Wat ik een erg leuke opdracht vond was dat we muziek mochten bedenken bij een afbeelding. Hierdoor speel je meer met je fantasie en op je gevoel dan normaal. Echt leuke resultaten! Ik heb een hele leuke ochtend gehad en durf nu thuis ook eindelijk iets zonder bladmuziek te spelen. Voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen die nog niet geweest is!

Suzanne


Wanneer

Wandelende Bassen

zaterdag 29 januari 2022

12:00-13:00

Mooie plaatjes

zaterdag 14 mei 2022

12:00-13:00


Waar

In DE HARPSCHUUR .

Bij meer dan 4 deelnemers wijken we uit naar een grotere ruimte in Amersfoort-Zuid.

Er wordt dan € 10,00 p.p. per keer extra in rekening gebracht. 

 

Voor wie

vanaf 21 jaar

Harp mee?

Er zijn enkele hakenharpen beschikbaar. Pedaalharp zelf meenemen.

Kosten

exclusief evt. huurkosten!

 

€ 25,00 per keer of € 40,00 voor beide keren.

Leerlingen van DE HARPSCHUUR (met een lopende leskaart) betalen € 20,00 per keer of € 35,00 voor beide keren.

Te betalen na ontvangst factuur, voorafgaand aan de workshops.

 

aanmelden kan per keer

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.