oefenavond akkoorden

Als aanvulling op online cursus Akkoorden ABRACADABRA wordt jaarlijks een oefenavond aangeboden waarop we met het geleerde aan de slag gaan. 

 

Je leert de theorie op diverse manieren toe te passen en er is natuurlijk ruimte voor meer uitleg en al je vragen. 

 

let op

  • Deze avond is alleen te bezoeken wanneer je (ooit) de online-cursus Akkoorden ABRACADABRA hebt afgerond óf als je voldoende basiskennis hebt over de akkoordenleer.
  • Alleen bij minimale deelname van 3 personen zal deze avond plaats vinden.

Wanneer en waar

 donderdag 15 februari  |  19:30-21:30  |  DE HARPSCHUUR

Kosten

€ 42,00  incl. koffie/thee/oefenmateriaal.

€ 30,00 voor mensen die al eens eerder meededen en nogmaals willen oefenen.

Te voldoen na ontvangst factuur, voorafgaand aan de cursus.

Harp mee

In overleg.

aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


lees alles over de online cursus

Leer alles over akkoorden en toonladders

 ...IN JOUW EIGEN TEMPO!

 

Deze cursus is alleen online te volgen. In 7 lessen leer je alles over de theorie achter de akkoorden. 

 


Met behulp van video's, luisteroefeningen en opdrachten word je uitgedaagd om je eigen begeleidingen te bedenken bij bestaande melodieën. 

 

De cursus is geschikt voor nieuwsgierige, gevorderde harpisten (minstens enkele jaren speelervaring) die niet vies zijn van een flinke portie theorie! 

Reacties van deelnemers

Ik vond het erg leuk, het was heel dynamisch en fijn al die oefeningen, de tijd vloog voorbij. En dat er zo veel over akkoorden te vertellen valt. Het duizelt me wel een beetje hoeveel verschijningsvormen er wel niet zijn maar als ik er verder mee ga oefenen valt het vast wel een keer op zijn plek.

De reader is heel duidelijk en een mooi naslagwerk. Het smaakt naar meer in ieder geval! En de les is dus ook prima toegankelijk voor niet-harpisten. 

Toevallig lees ik nu net een analyse van het Adagio van Barber dat we nu instuderen met mijn orkest. Die heb ik eerder gelezen in de week voor de akkoorden-workshop. Over de volgende zin was ik die eerste keer half heen gelezen, maar nu begrijp ik volledig wat er staat: ‘de overige strijkers spelen samen een mineurakkoord op de vierde trap met septiem’. Een openbaring!

Leonie, violist/pianist

 

De workshop was een prima manier om mijn beperkte en deels weggezakte kennis over toonladders, akkoorden en alles daar omheen op te frissen en flink uit te breiden. Ik vond het ook heel leuk dat we de kennis gelijk praktisch toe konden passen op de liedjes in het werkboek. Ook de interactie met de mede-cursisten vond ik zeer waardevol: iedereen die muziek maakt gaat zijn/haar eigen weg, en anderen ontmoeten op die weg vind ik inspirerend en leerzaam.

Désirée

 

Heel leerzaam, er 'vallen kwartjes'. Judith brengt het enthousiast en met meerdere oefeningen, waardoor het totaal niet saai is.

Eline

 

 

Ik vind deze cursus een echte aanrader! Nu ik de muziek beter kan "lezen", maakt het dat ik sneller begrijp wat ik speel. Hierdoor wordt het spelen makkelijker en logischer. Judith geeft een goede uitleg bij alles en haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Dit alles maakt de cursus niet alleen erg leerzaam, maar ook erg leuk! Dank je Judith!

Mayo

 

Meer duidelijkheid in vooral het mineur/majeur verhaal en hoe deze aan elkaar gelinkt zijn. Vooral dat laatste heeft mij een heleboel gebracht en daarmee ben ik thuis dan ook aan de gang gegaan. Ik kan nu (bij improvisatie) veel makkelijker wisselen tussen mineur en majeur en dat maakt het spelen een stuk interessanter. Ik ben dus echt een stuk wijzer geworden.

Petra 

 

Inspirerend om de logica van de muziek te leren kennen, de toonsoorten en de relatie zien tussen majeur toonsoort en de parallelle mineur versie. Er valt nog veel meer te ontdekken. Nu stap voor stap me zoveel mogelijk eigen maken. Aan enthousiasme ontbreekt het Judith zeker niet: ze straalt bij alles wat ze doet en zegt.

Willy

 

  • 'Had ik dat nou maar eerder allemaal geleerd!' 
  • 'Nu snap ik eindelijk wat al die rare letters betekenen boven een melodie'
  • 'Nooit geweten dat er zo veel theorie achter de muziek zat'
  • 'Heel fijn om het allemaal stap voor stap uitgelegd te krijgen en direct te kunnen toepassen op de harp'