AKKOORDEN ABRACADABRA goes online!

 

  • Hoe zit dat nou eigenlijk met die akkoorden?
  • Waar komt dat allemaal vandaan?
  • Wat betekent toch C7?
  • Hoe kan ik zelf een liedje aankleden met akkoorden?
  • Hoe kan ik gemakkelijker zonder bladmuziek spelen?

 

 

 

Je leert het allemaal in deze gloednieuwe online cursus! 

 

 

dit seizoen voor het eerst ONLINE

Voorheen was deze workshop te volgen op verschillende avonden. Vanaf 1 februari 2021 kun je starten met de gloednieuwe onlinecursus!

In een aantal lessen leer ik je de kneepjes van het akkoorden-vak. Je kunt deze lessen tot je nemen op je eigen tijd en in je eigen tempo.  

Wanneer je je hieronder aanmeldt ontvang je tegen die tijd een link met verdere info. 

Voor wie

Harpisten vanaf 21 jaar met minimaal 1 jaar speel ervaring. Enige kennis van het notenschrift is  wel handig.

 

Kosten online cursus

€65,00  te voldoen bij aanvang van de cursus.

aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

kom live oefenen!

Als aanvulling op deze cursus wordt jaarlijks een live-avond aangeboden waarop we met het geleerde aan de slag zullen gaan. Je leert de theorie op diverse manieren toe te passen en er is natuurlijk ruimte voor meer uitleg en al je vragen. 

  

NB: Deze avond is alleen te bezoeken wanneer je de online-cursus hebt afgerond. Aanmelden voor de avond kan hieronder.

live-avond Akkoorden abracadabra 2021

Vrijdag 19:30-21:30

19 maart 2021 

Waar

 

 

DE HARPSCHUUR   

 

Bij meer dan 2 deelnemers vindt de avond op een n.t.b. locatie in Amersfoort plaats.

Harp mee?

Graag! Er zijn enkele harpen beschikbaar. Laat even weten als je daarvan gebruik wil maken. 

kosten

€ 35,00

Te betalen voorafgaand aan de avond na aanmelding en ontvangst factuur.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

reacties van deelnemers

Ik vond het erg leuk, het was heel dynamisch en fijn al die oefeningen, de tijd vloog voorbij. En dat er zo veel over akkoorden te vertellen valt. Het duizelt me wel een beetje hoeveel verschijningsvormen er wel niet zijn maar als ik er verder mee ga oefenen valt het vast wel een keer op zijn plek.

De reader is heel duidelijk en een mooi naslagwerk. Het smaakt naar meer in ieder geval! En de les is dus ook prima toegankelijk voor niet-harpisten. 

Toevallig lees ik nu net een analyse van het Adagio van Barber dat we nu instuderen met mijn orkest. Die heb ik eerder gelezen in de week voor de akkoorden-workshop. Over de volgende zin was ik die eerste keer half heen gelezen, maar nu begrijp ik volledig wat er staat: ‘de overige strijkers spelen samen een mineurakkoord op de vierde trap met septiem’. Een openbaring!

Leonie, violist/pianist

 

De workshop was een prima manier om mijn beperkte en deels weggezakte kennis over toonladders, akkoorden en alles daar omheen op te frissen en flink uit te breiden. Ik vond het ook heel leuk dat we de kennis gelijk praktisch toe konden passen op de liedjes in het werkboek. Ook de interactie met de mede-cursisten vond ik zeer waardevol: iedereen die muziek maakt gaat zijn/haar eigen weg, en anderen ontmoeten op die weg vind ik inspirerend en leerzaam.

Désirée

 

Heel leerzaam, er 'vallen kwartjes'. Judith brengt het enthousiast en met meerdere oefeningen, waardoor het totaal niet saai is.

Eline

 

Ik vind deze cursus een echte aanrader! Nu ik de muziek beter kan "lezen", maakt het dat ik sneller begrijp wat ik speel. Hierdoor wordt het spelen makkelijker en logischer. Judith geeft een goede uitleg bij alles en haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Dit alles maakt de cursus niet alleen erg leerzaam, maar ook erg leuk! Dank je Judith!

Mayo

De eerste avond vond ik niet zo heel erg spannend: die informatie was mij grotendeels al bekend. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het voor de echte beginner een heleboel info was en zelfs meer dan genoeg.  

De ruimte waarin Judith de cursus geeft is fijn, het werken met de beamer en (luxe) boek is erg fijn en de manier van uitleg is duidelijk. Ik keek dan ook vol vertrouwen uit naar de tweede avond waarin we dieper op de materie in zouden gaan. 

De tweede avond gaf me waar ik op hoopte: meer duidelijkheid in vooral het mineur/majeur verhaal en hoe deze aan elkaar gelinkt zijn. Vooral dat laatste heeft mij een heleboel gebracht en daarmee ben ik thuis dan ook aan de gang gegaan. Ik kan nu (bij improvisatie) veel makkelijker wisselen tussen mineur en majeur en dat maakt het spelen een stuk interessanter. Ik ben dus echt een stuk wijzer geworden.

Petra

 

 

Inspirerend om de logica van de muziek te leren kennen, de toonsoorten en de relatie zien tussen majeur toonsoort en de parallelle mineur versie. Er valt nog veel meer te ontdekken. Nu stap voor stap me zoveel mogelijk eigen maken. Aan enthousiasme ontbreekt het Judith zeker niet: ze straalt bij alles wat ze doet en zegt.

Willy

  • 'Had ik dat nou maar eerder allemaal geleerd!' 
  • 'Nu snap ik eindelijk wat al die rare letters betekenen boven een melodie'
  • 'Nooit geweten dat er zo veel theorie achter de muziek zat'
  • 'Heel fijn om het allemaal stap voor stap uitgelegd te krijgen en direct te kunnen toepassen op de harp' 

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

033 465 43 16

info@deharpschuur.nl

 

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

voor het schandelijk onregelmatig verschijnende 

SNARENNIEUWS.

 

Blijf  op de hoogte van alle activiteiten van DE HARPSCHUUR en kies je bedankje uit!

CONTACT

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.