HARPLESSEN VOOR VOLWASSENEN

Eerder les gehad?

Ben jij gevorderd harpist en wil je (weer) les?

Heb je vroeger les gehad en wil je het weer oppakken?

Lees meer

Altijd al de harp willen leren bespelen? Je bent er nooit te oud voor! 

DE HARPSCHUUR heeft heel wat enthousiaste volwassen harpleerlingen die er veel plezier aan beleven de harp te verkennen.

 

Dat gaat met vallen en opstaan, maar zeker wanneer je deelneemt aan één van de samenspel-groepen ontdek je al gauw dat je niet de enige bent die worstelt met sommige dingen.

 

Omdat de harp een solitair instrument is, is het extra motiverend om met anderen samen muziek te maken. 

Tijdens de lessen maak ik onder andere gebruik van een serie boekjes die ik speciaal voor eigen leerlingen heb samengesteld.

Na het door werken van al deze muziek ligt de weg open voor welke muziek dan ook!

Het leren bespelen van de harp vraagt natuurlijk wel wat van je! 

Thuis zal je regelmatig achter je instrument moeten kruipen om je de techniek eigen te maken en om de stukjes die we op de les doen steeds beter in je vingers te krijgen. 

 

Het zelf studeren thuis is van essentieel belang bij het leren bespelen van een instrument. 

DIVERSE LESKAARTEN

Als leskaart wordt meestal gekozen voor de 1/2 lestijd al dan niet in combinatie met samenspel. Zo heb je eens per 14 dagen een les 45 minuten en daarnaast 6 keer samenspel verdeeld over het cursusjaar.

 

Harpisten (18+) die al wat langer les hebben (vanaf 3 jaar) kunnen ook kiezen voor een 5- of 10-lessenkaart (45 of 60 minuten) waarbij je de lessen zelf kunt inplannen via de online agenda.

 

Voor ver-gevorderden bestaat tevens de mogelijkheid uitsluitend aan de samenspel-groep deel te nemen (ook wanneer je bijvoorbeeld elders les hebt), waarbij aangetekend dat de muziek hiervoor zelf moet worden ingestudeerd.

De aanschaf van een harp

Het is niet direct nodig een instrument te kopen; er zijn ook huurmogelijkheden. Wel is het nodig om thuis een instrument te hebben waarop je regelmatig speelt.

Lees hier meer over de aanschaf van een instrument.