HARPLESSEN VOOR TIENERS

Leuk...je kind wil harp spelen!

Lees in dit e-book waarom het zo goed is voor je kind en wat er allemaal bij komt kijken.


Wanneer je naar de middelbare school gaat is het heerlijk om naast die drukke school ook met muziek bezig te zijn. Harp spelen heeft dan meer de functie van een uitlaatklep.

 

Veel kinderen stoppen met het bespelen van een instrument als ze naar de middelbare school gaan omdat ze bang zijn dat het te veel tijd gaat kosten of dat ze te veel huiswerk krijgen náást hun school-huiswerk. Dat is jammer en het hoeft echt niet.  

PLEZIER

Harples bij DE HARPSCHUUR betekent: plezier beleven aan het spelen en stap voor stap het instrument leren kennen, ook al heb je niet iedere dag de tijd om te kunnen oefenen.

 

Wel is het belangrijk om regelmatig thuis te  studeren en dat in je wekelijkse schema in te bouwen. Op die manier blijf je 'on track' en dat zal je merken in de voortgang!

SAMENSPEL

Naast je individuele wekelijkse les van 45 minuten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan samenspelgroep de Harpo's.

 

De Harpo's komen 6x per cursusjaar bij elkaar om samen te spelen. We werken dan aan de stukken die we op het jaarlijkse concert laten horen.

 

Ook kinderen die ergens anders harples hebben zijn van harte welkom om de Harpo's te komen versterken. 

EENS PER 14 DAGEN les

Mocht je wekelijkse lessen echt te veel op je agenda vinden drukken, dan kun je ook kiezen voor tweewekelijkse lessen (vanaf 13 jaar) al dan niet in combinatie met de Harpo's.

5- en 10-lessenkaart

Vanaf 18 jaar is het mogelijk om een 5- of 10-lessenkaart aan te schaffen en de lessen zelf in te boeken via de online agenda.

 

Deze lessen boek je minimaal eens per 3 weken.

Ouders

Ouders worden regelmatig geïnformeerd over de vorderingen van hun kind op de harp. Jaarlijks ontvangen zij de Kerstgroet, waarin kort beschreven staat wat ik tijdens de lessen zie en ervaar met hun kind.

 

In april/mei zijn er tevens oudergesprekken waarin we bespreken hoe het gaat, wat er beter kan enz. Op die manier kunnen ouders met hun kind een goede afweging maken ten aanzien van het vervolg van de lessen.  

Eenmalige proefles

Uiteraard kun je ook kiezen voor een eenmalige proefles om een keer kennis te maken met mij en de harp.

De proefles kost € 30,00 (je betaalt na ontvangst factuur en vóór aanvang van de les) duurt 45 minuten.

proefperiode

Wanneer je kind start met harplessen doorlopen we standaard eerst een proefperiode. Zo kunnen we wennen aan elkaar en kan je kind wennen aan het idee van het leren bespelen van de harp en wat dat allemaal inhoudt.

 

Het is wel nodig dat er thuis een instrument staat om op te oefenen. Dat kan ook een huurharp zijn. Lees er hier meer over.

 

De proefperiode omvat 12 wekelijkse lessen*, inclusief evaluatie tijdens de laatste les. De lessen worden in onderling overleg gepland.

Voor deze lessen gelden de algemene voorwaarden.

 

*DE HARPSCHUUR volgt het vakantierooster van regio midden.

De aanschaf van een harp

Je staat misschien niet meteen te juichen wanneer je kind harp wil leren spelen... Lees hier meer over de aanschaf van een instrument en of dat direct nodig is.