· 

Zomerconcert 2023

Zaterdag 17 juni   |  Fonteinkerk Amersfoort  | 20:00 uur

musiceren op hoog niveau

Ondanks de bloedhitte die zorgde voor klamme handen, valse harpen en ander ongemak hebben we een geweldig zomerconcert weten te geven.

 

Bekijk hieronder de beelden, gemaakt door Einar Folmer.

vóór de pauze

in stukjes

Margaret & Eliza - Queen of Sheba

Sequens - Händel Harpconcert

Maxime & Zerya 


Mayo - Bach Prelude

Tanja - Crosby 3 Pieces

Ineke - The Nightingale


Alette - Hector the hero

Margaret - Godefroid Romance

Eliza - Hasselmans La Source


Harpo's - Coconut Fancies

Harpo's - Frisky

Harpo's - Buzzy Chanter


Na de pauze

in stukjes

ArpaPrima - 3 Am. Traditionals

ArpaPrima & Sequens - Goodnight

Sequens - Get Together


Sequens - Preseli Skies

 

Margaret & Eliza - Siciliana

 

Eliza & Margaret & Judith -

La Cumparsita


Baroque Flamenco

Maak kennis met de solisten

In de aanloop van het concert maakten we kennis met:

Margaret

Harples sinds: september 2013
Harples sinds: september 2013

Waarom koos je voor de harp?

Ik heb de harp gekozen nadat mijn broer een filmpje liet zien toen hij mij probeerde over te halen om de trombone (of ander blaasinstrument) te spelen. 

 

Maar in dat filmpje was een clip van een harp. En ik, die 6 was vond dat het coolste ding ooit (omdat het zo groot was). Dus na wat overhalen van mijn ouders, is het gelukt om harp te leren spelen!

Waar ben je het meest trots op met je harp?

Iets waar ik trots op ben is dat het mij is gelukt om in het AJO te komen en in de voetstappen van mijn broer te treden.

Wat is je leukste herinnering aan DE HARPSCHUUR?

Een leuke herinnering die ik heb aan DE HARPSCHUUR zijn alle duolessen met Eliza, en het vorige ABBA concert dat we deden toen iedereen leuk was gekleed. 

Heb je tips voor nieuwe leerlingen?

Een tip voor een nieuwe leerling, gelijk nadat je nieuwe muziek hebt gekregen, vingerzetting opschrijven en pedalen opschrijven, hoe stom het ook is 

Serra

Harples sinds: september 2015
Harples sinds: september 2015

Waarom koos je voor de harp?

Destijds heb ik voor de harp gekozen omdat ik ging samen met mijn ouders naar de open dag van de muziekschool en eigenlijk het enige instrument wat ik heb aangeraakt was een harp.

 

Ook heeft het denk ik te maken met dat ik van jongs af aan al een heel klein mini harpje had die je eigenlijk geen harp kan noemen maar het was wel heel bijzonder.

 

Ook hoorde ik vaak Judith op de harp spelen bij schoolgelegenheden en vond het altijd erg mooi! Ik denk dat dat ook een grote rol heeft gespeeld met het kiezen voor de harp

Waar ben je het meest trots op met je harp?

Het gene waar ik het meest trots op ben is dat je mensen kan blij maken met wat je speelt. Ik weet nog heel goed dat we voor een bejaardentehuis een concert hebben gegeven en dat je gewoon zag dat iedereen er blij van werd en van zat te genieten. Achteraf kregen we ook veel complimenten en zei iedereen dat ze het echt heel mooi vonden en waren ons erg dankbaar. 

Wat is je leukste herinnering aan DE HARPSCHUUR?

Mijn leukste herinnering van DE HARPSCHUUR is waarschijnlijk het toewerken naar een concert en het concert zelf.

Dat klinkt misschien gek maar je bent zo lang bezig met het voorbereiden en alles zo goed mogelijk maken en dat je dat dan kan spelen op een concert is fantastisch!

Vaak krijg je liedjes die je moet gaan spelen en dan ga je die studeren en wanneer het prima gaat ga je verder met een ander liedje, maar wanneer je het bij een concert gaat spelen ga je veel meer richten op de kleine dingen van een stuk en hoe je het beste er gevoel in kan krijgen of wanneer je sneller of juist langzamer kan spelen. Je bent dan veel meer bezig om helemaal in die muziek te kruipen. 

Heb je tips voor nieuwe leerlingen?

Mijn tip voor nieuwe leerlingen is goed oefenen en wanneer je een stuk niet leuk vind om te spelen kan je dat gewoon zeggen en dan kan je misschien wel verder gaan met een ander stuk.

 

Ook is het zo wanneer je veel oefent kan je sneller moeilijkere stukken spelen waardoor je ook sneller stukken kan spelen die meer mensen kennen zoals River flows in you bijvoorbeeld!

 

Verder zou ik zeggen dat je plezier moet halen uit het spelen en meestal doe je dat door veel te oefenen want wanneer je oefent kan je een stuk sneller helemaal spelen waardoor het ook meteen leuker wordt! 

 

Eliza

Harples sinds: september 2012
Harples sinds: september 2012

Waarom koos je voor de harp?

Vroeger had ik wat moeite met concentreren en toen zei mijn moeder dat ik een instrument moest kiezen en gingen we naar klassieke muziek luisteren op de radio. Ik vroeg: 'Wat is dat achtergrond geluid?' en toen zei mijn moeder dat dat de harp was en toen wist ik dat ik harp wou spelen. 

 

 

 

 

Waar ben je het meest trots op met je harp?

Ik ben het meest trots op dat ik met de harp allemaal nieuwe mensen heb leren kennen in orkesten en dat ik in het concertgebouw heb gespeeld.

Wat is je leukste herinnering aan DE HARPSCHUUR?

Mijn leukste herinnering aan DE HARPSCHUUR zijn alle lessen en concerten samen met Margaret, het was altijd heel grappig.  

Heb je tips voor nieuwe leerlingen?

Een tip voor nieuwe leerlingen is niet bang zijn dat je de harp kapot maakt als je hard speelt, ik heb maad 1 keer een snaar kapot getrokken.