· 

Houd de luchtvochtigheid op peil.

Wanneer de verwarming aan is (en zeker als het buiten vriest), is het vaak ook erg droog in huis. Zorg dat de luchtvochtigheid in huis niet onder de 50% komt! Een goede hygrometer kan je vertellen hoe het er bij jou in huis voor staat.

 

Instrumenten houden niet van droogte en bij langdurige droogte kunnen er (in het ergste geval) scheuren ontstaan die niet altijd even gemakkelijk te repareren zijn.

 

Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70% is voor instrumenten ideaal. Kom je eronder, overweeg dan om een luchtbevochtiger aan te schaffen zodat je de ruimte wat instrumentvriendelijker maakt.

Houd daarbij rekening met het feit dat veel luchtbevochtigers geluid maken. Bij de meeste fabrikanten staat het geluidniveau in de beschrijving aangegeven. Ook is het wijs om voor een bevochtiger te kiezen die niet te veel condens rond sproeit. Mocht je wel zo'n bevochtiger hebben, let er dan op dat hij NIET op je harp gericht staat!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

CONTACT

 info@deharpschuur.nl

T  06 132 70 142