· 

Online leren harp spelen, kan dat eigenlijk wel?

Met deze vraag loop ik al mijn gehele harpleven te worstelen. Nou ja...vanaf  het moment dat Steve Jobs en Bill Gates een beetje up-and-running waren dan. Het bespelen van een instrument als de harp vraagt nogal wat van je. Het wordt een nieuwe metgezel in je leven met wie je pieken en dalen beleeft. 

 

Wie trekt jou door de dalen wanneer het die vrijblijvende vorm van een online-cursus heeft? Met wie vier jij je successen wanneer er iets geweldigs lukt? Waar kun je terecht met vragen en wie corrigeert je houding wanneer je in je eentje voor je laptop of tablet zit? Welke harp heb je überhaupt nodig en wat als er iets mee aan de hand is, waar kun je dan terecht?

 

Allemaal beren op de weg die mij de afgelopen jaren hebben afgehouden van deze stap. Uiteraard heb je regelmatig supervisie nodig en is het fijn voor je wanneer je ergens met je vragen terecht kunt, maar dat kan ook online, zo is - inmiddels - mijn stellige overtuiging. 

 

Sinds afgelopen maart is de wereld drastisch veranderd en je kunt natuurlijk blijven doen wat je altijd al deed. Maar les geven kan op zoveel manieren. Het gebruik van instructiefilms, online oefeningen en meespeel-tracks zijn inmiddels helemaal geïntegreerd in het aanbod en waarom zou ik er niet meer mensen dan alleen mijn eigen - fysieke - leerlingen blij mee maken?

 

Knoop doorgehakt dus!

Maar waar begin je dan? Verzamelen, opnemen, goed opschrijven, uiteen zetten, eindeloos dubben over wat wel en wat niet om uiteindelijk de deur online open te gooien.

 

Help jij mee?

Waar heb jij behoefte aan? Wat zou jij willen leren? Met welk doel zou jij harp willen spelen? Ben jij iemand die gemakkelijk zelf aan het werk gaat of heb je regelmatig aansporing nodig? Zie jij het liefst veel films en beelden of ben je een lettertijger die veel liever leest?

 

Ik ben er benieuwd naar, dus laat een reactie achter!

meer info

Lees hier alles over de online cursussen van DE HARPSCHUUR

Commentaren: 3
 • #3

  Alette Jurgens (donderdag, 25 juni 2020 13:08)

  1. Het grote voordeel van een online cursus nemen t.o.v. zomaar lukraak YouTube filmpjes bekijken is in mijn ogen, dat er structuur in de lessen zit
  2. Het grote voordeel van echte face-to-face les, is dat je gericht les krijgt

  Dus: een goede online cursus zou wat mij betreft 'best of both worlds' hebben: een duidelijke structuur, maar ook (wat jij ook al op de site zegt) supervisie, kijken hoe ver iemand is, bijvoorbeeld via videobellen, het kan ook met een online toets, bijvoorbeeld noten lezen, en dan eventueel extra online oefenstof geven, of juist sneller ergens doorheen gaan.

 • #2

  DE HARPSCHUUR (woensdag, 24 juni 2020 12:43)

  Dank voor je bijdrage, Peggy!
  Ik kies in eerste instantie voor de start op de hakenharp (inclusief de basis algemene muziekleer) omdat dit het instrument is waar de meeste mensen op starten.
  Wanneer die basis staat, kun je meer kortere cursussen verwachten zoals jij die voorstelt (en zoals ik die al in mijn hoofd heb!)

 • #1

  peggy smits (woensdag, 24 juni 2020 10:18)

  Mss leuk om niet alleen de klepjesharp te behandelen zoals vele cursussen doen maar ook de pedaalharp aan bod te laten komen. Hoe goed te werken met de pedalen.
  Ook mss leuk om een paar lessen te besteden aan het maken van een arrangement en daar bedoel ik dan mee een pianopartituur om te zetten voor harp.

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

CONTACT

 info@deharpschuur.nl

T  06 132 70 142