· 

KidsCo Harp Challenge Composities

 Vanaf half maart 2020 werd het leven voor iedereen ineens anders. Om de verspreiding van het COVID19 virus tegen te gaan werd het hele openbare leven wereldwijd aan banden gelegd: iedereen moest zoveel mogelijk thuis blijven en thuis werken. Theaters, horecagelegenheden en andere openbare gebouwen werden voor onbepaalde tijd gesloten.

 

 

Voor kinderen werd het sluiten van de scholen iets dat in het begin misschien op een vakantie leek. Maar al gauw bleek dat je je vrienden, de juffen en meesters en zelfs het les krijgen ging missen! Ook de muzieklessen werden van het programma geschrapt; in het gunstigste geval werden ze vervangen door online lessen of opdrachten via korte filmpjes.

 

Om kinderen op een positieve manier op de harp te blijven stimuleren heb ik de KidsCo Harp Challenge in het leven geroepen: wekelijkse oefeningen en opdrachten, gericht op alles wat met de harp te maken heeft. De kinderen werden uitgedaagd om oefeningen op de harp te doen die ze misschien nog nooit gedaan hadden. Ook moesten ze op het internet op zoek gaan naar informatie over de harp en harpisten om hun kennis daarna via enkele vragen te toetsen. Degene die aan het eind van de rit de meeste vragen goed beantwoord had, werd de winnaar van een leuk verrassingspakket.

 

De laatste opdracht was een compositie-opdracht over de Coronatijd: hoe heb je deze tijd ervaren? Was je boos, verdrietig? Heb je in je omgeving  te maken gehad met de ziekte? En werd je weer blij toen de maatregelen versoepelden?

 

Al deze thema’s hebben enkele kinderen op magistrale wijze weten te verwerken tot prachtige composities, waarvan het resultaat hier gratis te downloaden is.

 

Veel plezier ermee!


Bekijk de bekendmaking van de winnaar!