· 

Jonge componisten

 

Dit is zo leuk!

 

Ieder jaar geef ik compositie-opdrachten aan mijn leerlingen. Zij bedenken dan een eigen stuk waaraan we in de lessen een aantal weken ‘schaven’. Na een tijdje spelen ze het stuk in de mooiste versie en neem ik het op om het vervolgens te kunnen opschrijven.

 

Pas als je de stukjes opschrijft, ervaar je hoe ontzettend mooi ze zijn en hoe goed ze in elkaar zitten. Vaak kunnen de leerlingen niet geloven dat wat er uiteindelijk staat ook door hen is bedacht.

 

Wanneer ik dan vraag of ze het stuk hadden willen spelen als ze hiervan eerst de muziek hadden gezien, is hun antwoord steevast: ‘Nee, want dan had ik gedacht dat ik het nooit zou kunnen!’

 

Ook dat is dus een waardevolle ervaring. Door je eigen stuk op papier terug te zien, besef je dat ieder nieuw stuk een uitdaging voor je is, maar dat het niet betekent dat je het nooit zult kunnen spelen. 

 

Dit boekje bevat veertien composities die geschreven zijn tussen 2017 en 2019 door verschillende leerlingen. Ze zijn te mooi om in de kast te laten liggen dus staan ze vanaf vandaag in DE HARPSHOP voor een zacht prijsje!

 

Bestellen? Klik hier