· 

Ik speel harp! in DE HARPSHOP

Na jaren van experimenteren, reflecteren, herschrijven en weer opnieuw uitproberen, is het dan eindelijk zover dat collega Annerieke Kaldeway en ik onze nieuwe methode voor beginners op de markt brengen.

 

In dit speel- en leerboek proberen we kinderen uit te dagen om hun creativiteit in te zetten bij de te spelen stukken.

Voor het ontwikkelen van die creativiteit hebben we ons gebaseerd op de principes van het onderzoekend leren, door open vragen te stellen aan de leerling: hoe klinkt het als…? Speel eens een toon hoger, wat klinkt er dan anders? Wat zou je willen veranderen? Hoe zou je het anders kunnen doen?

 

Deze creatieve ontwikkeling is bovendien een belangrijke ondersteuning voor de technische ontwikkeling: door zelf een liedje met tertsen te maken, of door te improviseren met tertsen, oefent de leerling ze vanzelf. Saaie technische oefeningen worden zo overbodig.

 

Het verzinnen van deze variaties wordt gestimuleerd, zodat oefenen spelen wordt en op die manier de basis vormt voor een leven lang plezier met muziek.

Bestel het nu in DE HARPSHOP.