· 

Op stap! nieuw in DE HARPSHOP

In dit boek, geschreven door mijn eerste harpjuf Bess Franssen, leer je stap voor stap de eerste beginselen van de harptechniek. En dat niet alleen: je leert ook noten lezen, ritmes herkennen, zingen én je eigen stukjes componeren. Met de hulp, aanvullingen en verdere uitleg van je docent ga je letterlijk ‘op stap’ in de wereld van dit koninklijke instrument!

 

Bess Franssen (1957), afkomstig uit een muzikaal gezin met 13 kinderen, tweelingzus van acteur Porgy Franssen, studeerde harp aan het conservatorium van Maastricht bij Phia Berghout. Daarna studeerde ze verder bij Francette Bartholomée (België), Chantal Mathieu(Frankrijk) en deed ze masterclasses bij o.a. Vera Dulova (Rusland) en Isabel Moretti (Frankrijk).

In haar jeugd kreeg ze zangles van haar moeder en deed ze later bijvak zang op het conservatorium. Ze zette gedichten op muziek van Emma Crebolder en voerde deze samen met Emma uit. Ze arrangeerde ook Fadomuziek waar ze veel mee optrad.

Bess speelde in het L.S.O., the Water Wind Orchestra en bij het Strauss-orkest van André Rieu evenals in vele Limburgse Harmonieën.

Als harpdocente is zij al meer dan 35 jaar verbonden aan Kumulus in Maastricht, waar ook leerlingen uit Duitsland en België komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Vondellaan 26a

3818 WP Amersfoort  

deel via:

BLIJF OP DE HOOGTE

CONTACT

 info@deharpschuur.nl

T  06 132 70 142