HARPLESSEN VOOR VOLWASSENEN

Altijd al de harp willen leren bespelen? Je bent er nooit te oud voor!

DE HARPSCHUUR heeft heel wat enthousiaste volwassen harpleerlingen die er veel plezier aan beleven de harp te verkennen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar zeker wanneer je deelneemt aan één van de samenspel groepen ontdek je al gauw dat je niet de enige bent die worstelt met sommige dingen. Omdat de harp een vrij solitair instrument is, is het extra motiverend om met anderen samen muziek te maken.

 

Het leren bespelen van de harp vraagt natuurlijk wel wat van je! Thuis zul je regelmatig achter je instrument moeten kruipen om je de techniek eigen te maken en om de stukjes die we op de les doen steeds beter in je vingers te krijgen. Het zelf studeren thuis is van essentieel belang bij het leren bespelen van een instrument. 


Tijdens de harplessen werken we uit verschillende boekjes waaronder enkele verzamelbundels die ik zelf, speciaal voor eigen leerlingen, heb samengesteld. Na het door werken van al deze muziek ligt de weg open voor welke muziek dan ook!  

Als les-vorm wordt meestal gekozen voor de 1/2 lestijd-30 of 1/2 lestijd-45 al dan niet in combinatie met samenspel (combi 30 of combi 45). Zo heb je eens per 14 dagen een les van 30 of 45 minuten en daarnaast 5 x samenspel verdeeld over het cursusjaar.

 

Harpisten (18+) die al wat langer les hebben of mensen die het harptraject eerst eens willen aanzien, kunnen ook kiezen voor een 10-lessenkaart (30, 45 of 60 minuten). Alleen bij een 10-lessenkaart kun je de lessen plannen via de website.

 

Voor ver-gevorderden bestaat tevens de mogelijkheid uitsluitend aan de samenspel-groep deel te nemen, waarbij aangetekend dat de muziek hiervoor zelf moet worden ingestudeerd.

DE HARPDAG

Speciaal voor volwassen harpleerlingen van DE HARPSCHUUR wordt er regelmatig DE HARPDAG georganiseerd op een mooie plek in Amersfoort. Deelname is niet verplicht...maar ervaring leert dat iedereen telkens enthousiaster is dan het jaar ervoor!

Op deze dag wordt er samen gespeeld, samen gegeten en is er 's avonds een concert voor familie en vrienden. Kosten voor deze dag bedragen € 25,00 p.p.