Online les

Online lessen vinden plaats via ZOOM: Daarvoor klik je op een link (op het moment van je les) die ik je van tevoren per mail stuur. 

Klik op de link. Je komt dan in de virtuele wachtruimte. Ik laat je toe wanneer het tijd is (of wanneer ik klaar ben met je voorganger).

 

Dat kun je op je laptop/computer doen, maar ook op je telefoon. Het is het handigst wanneer je daarvoor de app op je device downloadt. Dat kost even wat tijd, dus doe dat van te voren zodat het geen tijd van je les afsnoept. Hier meer info.

 

Zoom instellen op muziek

ZOOM heeft, in tegenstelling tot alle andere programma's, de mogelijkheid om het geluid af te stemmen op muziek in plaats van de spreekstem. Dat voorkomt dat er vervorming van het geluid optreedt.

Let op: deze instelling is alleen mogelijk op een PC/laptop of een tablet.

 

Op laptop of PC

Kijk in dit filmpje hoe je de speciaal voor muzikanten in het leven geroepen geluidsinstelling kunt instellen: 'turn on original sound'. Op die manier hebben we allebei een beter geluid!

 

Op tablet

Kijk in dit filmpje (...door een gezellige Japanse dame 😉) hoe je dat doet op een tablet.

 

6 tips voor prettig online lessen

Op tijd

Zorg dat je op tijd klaar zit achter je (GESTEMDE) harp met je muziek binnen handbereik.

 

Apparaat niet op lessenaar

Zorg dat je muziek op je lessenaar staat en je verbindingsapparaat niet. Gebruik een statief of een tweede lessenaar of zet je device zo rechtop mogelijk IN DE BREEDTE op tafel of in de boekenkast, opgesteld aan je speelkant.: de kant waar je lessenaar staat.

Op die manier kan ik jou en je handen/snaren het beste zien en niet je plafond....

 

Geen tegenlicht

Ga niet vlakbij het raam zitten. Door het tegenlicht kan ik je dan niet of slecht zien. Doe in ieder geval de gordijnen dicht als het niet anders kan.

 

Koptelefoon/oortjes

Gebruik een koptelefoon , oortjes of een box, dan heb je een beter geluid!

 

Gebruik (indien mogelijk) een kabel!

De beste verbinding krijg je wanneer je laptop/computer met een kabel verbonden is (dus niet via draadloos WiFI). Bij veel mensen is de verbinding slecht omdat er natuurlijk meer huisgenoten op WiFI zitten. Kijk of je dat kunt regelen.

 

Geen telefoongesprekken of huisdieren op de achtergrond...

Zorg dat er even niemand om je heen praat/loopt/geluid maakt. Dat is erg storend en het komt de concentratie niet ten goede.